top of page
Sök
  • malin382

Hur går det till egentligen en fotografering hos Mkphotography?

Ibland händer det att folk säger:

-Oj fotar vi en hel timma och ingår det 25 bilder i paketet, ja tror inte att vi behöver så många bilder?! Sen slutar det ofta med att familjen väljer ut 35 eller kanske 45 bilder när de får galleriet där man själv får välja ut sina favoriter. 60-70 bilder från en fotografering som sedan levereras digitalt eller hamnar i en fin fotobok är inte heller ovanligt! Under en fotografering som varar ungefär 1 timma varierar vi fotomiljön i närheten av platsen som vi har valt. (Kunden kommer ibland med önskemål, men oftast kommer jag med tips och förslag)

Endel har med sig klädombyten till barnen. Vi varierar mellan enskilda portätt, bara barnen ihop, hela familjen tillsammans.

Mamma töser, pappa pojkar. Det blir ett stort gäng bilder innan vi är klara. Ibland behövs en klämmis eller två under en liten paus för de minsta. Vi busar, kittlas, dansar och kramas.

Det skall vara liv och rörelse! Alla bilder går jag sedan igenom hemma vid min dator. Jag väljer ut mina favoriter, som oftast brukar vara mellan 100-200 st bilder. Jag skickar ett mail med ett webbaserat galleri som familjen sedan får välja ut sina favoriter bland. Några exempel visas i svartvitt. De flesta i färg. När favoriterna är valda börjar den slutliga bearbetnings processen i Camera Raw och Photoshop. Jag arbetar med ljus, färgskalor, skuggor, kontraster mm. När bilderna är klara förs de över på ett usb minne som sedan skickas till kunden i en fin träask och förstoringarna som ingår i mina paket. Jag hjälper gärna till att designa fotoalbum som håller i generationer! Högkvalitativa album, något alldeles extra om man jämför med de allmänt kända labben som de flesta känner till. De måste ja säga, albumen är verkligen maffiga!

Vadderade pärmar som kan väljas med linneomslag eller fotoomslag. Även läder för den som önskar det. Här nere ser ni E&M med sin familj. Den familj som jag kanske har fotat allra flest gånger under de drygt 10 år som jag jobbat som fotograf. Det har nog blivit 7 gånger åtminstone! Det började med ett storslaget Bröllop sen har det fortsatt med hundar och tre ljuvliga barn! O jag kan inte vara mer stolt och tacksam! FÖR ER och att ni kommer tillbaka till mig! Här ser ni hur en fotografering hos mig kan bli :D

Bokar du nästa års fotografering i år får du betala årets priser!

(nästa år blir det nya paketpriser) 3 veckor kvar av 2020. Ett annorlunda år på många sätt. Nästa år hoppas jag att vi kan kramas lite mer! Vi ses!


50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page